сабота, 02 март 2013  ::  Бр. 15226
Маркетинг Контакт Импресум Претплата Пријатели Архива
Излегува секој ден освен недела. Првиот број излезе на 11.11.1963 год.
Изјава на денот
Место државата да ми даде златен медал, јас сум осуден на четири години затвор
Силвио Берлускони
НАСЛОВНА Вести Економија Скопска Балкан и Свет Култура Спорт Забавна Од почеток Видео
Вести


КОЧАНИ


Измами во Центарот за вработување


Раководител на Центар за вработување-Кочани В.А. (53) и М.С. (54), советник за финансии во Центарот за сторено кривично дело соизвршителство" и против В.М. (54), референт на шалтер во Центарот заработиле кривични пријави за злоупотреба на службената положба и овластување". Според полицијата, во ноември минатата година, В.А. ја задолжил М.С. да изготви потребна документација за З.Д. за користење на паричен надомест за невработено лице, иако знаеле дека З.Д. во овој период престојувал во странство, по што М.С. изготвила решение со кое се признава правото на паричен надомест во траење од четири месеци, а В.М. го пријавила З.Д. во евиденцијата на невработени лица, иако знаела дека истиот лично треба да се пријави, со што му овозможиле да се стекне со противправна имотна корист од 10.058 денари, на штета на Агенцијата за вработување на РМ.

Статијата е прочитана 568 пати. #

Зошто мојот коментар не излегува на Web страницатa?

Оставете коментар за објавената вест
Сите полиња се задолжителни!

Од кого:


Коментар: 


*Ве молиме впишете ја шифрата и притиснете испрати
ASP CAPTCHA Generator 

    

 

 

 

НАЈНОВИ ВЕСТИ

 
 

Снег на Водно
Блесок 10
Марфи
Треба да знаеш да одбиеш.